Brandertechnicus GI = 30 avonden, inclus. CERGA (voor technisch verantwoordelijken) + examensbrandertechnicus premix en niet- premixbrandersWetgeving Vlaanderen + Verwarmingsaudit (lager dan 100 KW)
100% aanwezigheid in deze module is vereist om het examen te mogen afleggen Normen en veiligheid huishoudelijke gasinstallaties (= Cerga ) In dit deel zijn de veiligheid en de deskundigheid van de installateur belangrijk. Je vertrekt van de bestaande reglementeringen, de fysische grootheden en de gaswetten. Je leert binneninstallaties berekenen en analyseren, tot cv-ketels met een vermogen kleiner dan 70 kW (NBN B61-002). Verder wordt er aandacht besteed aan de verbranding en werkingsprincipes van verschillende toestellen, de verluchting en beluchting van stookplaatsen en de afvoer van rookgassen. Technicus premix en niet- premix gasbranders In deze praktische module wordt de werking van premix en niet-premix branders aangeleerd. De meest voorkomende fouten en storingen worden bekeken en ingeoefend.
BIJSCHOLING GI = 3 AVONDEN + examen Om de erkenning brandertechnicus GAS te behouden is het verplicht om een bijscholing te volgen binnen de 5 jaar.
Je kan reeds inschrijven voor deze bijscholing maximum één jaar voor het verstrijken van de erkenningsperiode. De nieuwe erkenningsperiode (5 jaar) neemt pas zijn aanvang bij het verstrijken van de voorgaande. Inhoud:
ACTUALISATIE-EXAMEN KOELTECHNICIOm zijn erkenning te kunnen behouden moet een erkend koeltechnicus elke vijf jaar slagen voor een actualisatie-examen in een erkend opleidingscentrum.
Het actualisatie-examen bestaat enkel uit een theoretisch examen over relevante milieuwetgeving en technologie inzake koeltechniek. De koeltechnicus is geslaagd als hij minstens 60% van de punten behaalt. Niet alleen de koeltechnici die binnen het Vlaamse Gewest een 'Vlaams' certificaat behaald hebben, maar ook de koeltechnici die buiten het Vlaamse Gewest een ‘Europees’ certificaat behaald hebben conform artikel 5 van verordening (EG) nr. 303/2008 (of artikel 4 van zijn vervanger verordening (EU) 2015/2067) en in het Vlaamse Gewest werkzaam zijn (ze hebben zich gemeld), zullen vijfjaarlijks moeten slagen voor het actualisatie-examen, of een gelijkwaardig examen, om hun erkenning in het Vlaamse Gewest te mogen blijven gebruiken. |
Cerga-opleiding "Gasmonteur" = 4 avondenDe opleiding spitst zich voornamelijk toe op de veilige en gasdichte plaatsing van gastoestellen tot 70 kW en de veilige en gasdichte aanleg van leidingen tot een maximale nominale diameter van DN 50 en een druk tot 100 mbar
De volgende hoofdstukken komen aan bod:
De evaluatie na de opleiding bestaat uit een vragenlijst met 20 vragen. De evaluatie wordt uitgevoerd als een "open boek examen". De kandidaat-gasmonteur mag bij dit examen gebruik maken van het handboek "Gasmonteur koeling de start in het verhaal van de koelingswereldDe vooropleiding koelcertificering omvat 3 delen:
|
Klik hier om te bewerken.